Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
8. évközi hét csütörtök 05.31
  2018-05-31 09:33:21, csütörtök
 
  Abban az időben tanítványaival Jézus Jerikóba érkezett. Amikor tanítványainak és a nagy tömegnek a kíséretében elhagyta Jerikót, egy vak koldus, Timeus fia, Bartimeus ott ült az útszélen. Hallva, hogy a názáreti Jézus közeledik, elkezdett kiáltozni: ,,Jézus, Dávid fia, könyörülj rajtam!" Többen szóltak neki, hogy hallgasson, de ő annál hangosabban kiáltotta: ,,Dávid fia, könyörülj rajtam!
Jézus megállt, és így szólt: ,,Hívjátok ide!" Odaszóltak a vaknak: ,,Bátorság! Gyere, téged hív!" Az eldobta köntösét, felugrott és odament Jézushoz. Jézus megkérdezte: ,,Mit akarsz, mit tegyek veled?"
A vak ezt felelte: ,,Mester, hogy lássak."
Jézus erre így szólt hozzá: ,,Menj, a hited megmentett téged." Az pedig nyomban visszanyerte látását, és követte őt az úton.

SZENTLECKE Szent Péter apostol első leveléből
Isten választott népe, királyi papság, szent nemzet vagyunk, hogy hirdessük az Úr dicső tetteit!
Testvéreim!
Kívánkozzatok szellemi, hamisítatlan tej után, akár az újszülött kisdedek, hogy általa felnövekedjetek az üdvösségre! Hiszen már tapasztaltátok, hogy milyen jó az Úr.
Járuljatok az Úrhoz, az élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan elvetettek, de Isten kiválasztott és felmagasztalt. Mint élő kövek épüljetek rá lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat hozzatok Jézus Krisztus által!
Ti ugyanis választott nép, királyi papság, szent nemzet, tulajdonul lefoglalt nép vagytok, hogy annak dicsőségét hirdessétek, aki a sötétségből meghívott benneteket az ő csodálatos világosságára. Ti, akik valaha nem voltatok (választott) nép, most Isten népe vagytok. Akik azelőtt nem nyertetek irgalmat, most irgalomra találtatok.
Szeretteim! Kérlek benneteket, hogy mint idegenek és zarándokok: Tartózkodjatok a testi kívánságoktól, amelyek a lélek ellen törnek. Éljetek példaadó életet a pogányok között, hogy lássák jótetteiteket, és látogatása napján majd magasztalják Istent, bár most azzal rágalmaznak, hogy gonosztevők vagytok.
Ez az Isten igéje.
1Pét 2,2-5.9-12

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te arra bátorítottad tanítványaidat és buzdítasz minket is, hogy szüntelenül imádkozzunk. Szükségünk van bátorításodra, hiszen sokszor kételkedünk az ima erejében. Ha Isten nem azonnal teljesíti kéréseinket, vagy nem egészen úgy, ahogyan mi szerettük volna, könnyen elbizonytalanodunk. Pedig kitartóan kell imádkoznunk, mindig azzal a bizalommal, hogy Isten mindent megad nekünk, ami a lelkünk üdvösségét szolgálja. Segíts minket a hit próbatételei idején, hogy szívünkben megőrizzük a jóságos Isten arcát!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
A Jeruzsálem felé vezető út utolsó állomását rögzíti az evangélium. Jézus Jerikóba érkezik, majd pedig a várost elhagyva találkozik a vak koldussal, Bartimeussal. Talán el is menne mellette szó nélkül, mert a körülötte lévő nagy tömeg miatt észre sem venné, de a koldus éppen ezt akarja elkerülni. Bartimeus azt szeretné, ha Jézus észrevenné őt, ezért hangosan kiáltozni kezd, fel akarja hívni magára a figyelmet. A nagy tömeg akár meg is akadályozhatja a találkozást, hiszen többen el akarják némítani a kiáltozó koldust, s ha ő most elhallgatna, akkor Jézus biztosan nem venné őt észre. A vak tudja, hogy élete nagy lehetősége ez. Bizonyára hallott már arról, hogy másutt milyen csodákat tett Jézus, akinek híre gyorsan terjedt. A városkapuban ülve és koldulva időnként elbeszélgetett a Jeruzsálembe tartó zarándokokkal vagy kereskedőkkel, akik elmondhatták neki, hogy különleges hatalommal rendelkező személy járja be Galilea majd Júdea településeit, aki mindenütt meggyógyítja a betegeket és akit Jézusnak hívnak. Amikor Bartimeus megtudja, hogy éppen Jézus megy el közelében az úton, rögtön felismeri, hogy róla hallott korábban. Ha most engedi, hogy Jézus továbbhaladjon, akkor ő élete végéig vak koldusként fog élni.
Kiáltozásával sikerül felkelteni Jézus figyelmét. Talán nem is a vak hangos kiabálására, hanem annak tartalmára figyel fel Jézus, hiszen a vak ,,Dávid fiának" nevezi őt, azaz kifejezi hitét, hogy Jézus a Messiás. Ezt a hitet jutalmazza meg az Úr a csodával. A vak visszanyeri látását és Jézus követője lesz. A Jézussal való találkozás engem a látás útján, a hit útján indít el.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: felnövekedjetek, tapasztaltátok, akadályozhatja, tartózkodjatok, elbeszélgetett, továbbhaladjon, tanítványainak, tanítványaidat, tanítványaival, világosságára, kívánkozzatok, zarándokokkal, kiáltozásával, kereskedőkkel, jótetteiteket, bátorításodra, felmagasztalt, kívánságoktól, elmondhatták, meggyógyítja, bartimeussal, visszanyerte, hamisítatlan, városkapuban, magasztalják, próbatételei, kiválasztott, bátorítottad, jeruzsálembe, településeit, visszanyeri, hangosabban, kéréseinket, imádkoznunk, áldozatokat, megkérdezte, időben tanítványaival, nagy tömegnek, kíséretében elhagyta, názáreti Jézus, eldobta köntösét, hited megmentett, pedig nyomban, újszülött kisdedek, emberek ugyan, sötétségből meghívott, testi kívánságoktól, lélek ellen, pogányok között, lelkünk üdvösségét, jóságos Isten, várost elhagyva, Jézus Jerikóba, SZENTLECKE Szent Péter, Jézus Krisztus, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Amikor Bartimeus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Föld napja  Facebookon kaptam  Ébredj  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa  Jó éjt  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Az udvariasság alapja: önismer...  Április 22. a Föld napja,  Két tekintet van  Gárdonyi Géza - Április végén  A boldogság ült a világvégén  Gaál Viktor gondolata  Rögtön puha Mézes Krémes  Emlék  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Naplemente  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szent György nap  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Föld napja  Az udvariasság alapja: önismer...  Minden gyerek jó.  Amit átélünk,  Sokkal bölcsebb a természet,  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Pillangó  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  A végzet az  Paul David Tripp Április 25  Emlék  Semmit ne higgy el  Beney Zsuzsa - Sirató  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  A boldogság ült a világvégén  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Nehezen engedem  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Emlék  S a dalok tanulsága  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A hét szűk esztendő  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma  Naplemente  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Esti kép  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Esti kép  Naplemente  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A föld szépségéért 
Bejegyzés Címkék
időben tanítványaival, nagy tömegnek, kíséretében elhagyta, názáreti Jézus, eldobta köntösét, hited megmentett, pedig nyomban, újszülött kisdedek, emberek ugyan, sötétségből meghívott, testi kívánságoktól, lélek ellen, pogányok között, lelkünk üdvösségét, jóságos Isten, várost elhagyva, körülötte lévő, koldus éppen, nagy tömeg, kiáltozó koldust, városkapuban ülve, hitet jutalmazza, látás útján, felnövekedjetek, tapasztaltátok, akadályozhatja, tartózkodjatok, elbeszélgetett, továbbhaladjon, tanítványainak, tanítványaidat, tanítványaival, világosságára, kívánkozzatok, zarándokokkal, kiáltozásával, kereskedőkkel, jótetteiteket, bátorításodra, felmagasztalt, kívánságoktól, elmondhatták, meggyógyítja, bartimeussal, visszanyerte, hamisítatlan, városkapuban, magasztalják, próbatételei, kiválasztott, bátorítottad, jeruzsálembe, településeit, visszanyeri, hangosabban, kéréseinket, imádkoznunk, áldozatokat, megkérdezte, hirdessétek, sötétségből, elhallgatna, kételkedünk, gonosztevők, kíséretében, kiabálására, rágalmaznak, szüntelenül, imádkozzunk, találkozást, bizalommal, látogatása, szeretteim, üdvösségét, megőrizzük, üdvösségre, felkelteni, elmélkedés, járuljatok, testvéreim, találtatok, benneteket, választott, koldusként, szükségünk, rendelkező, zarándokok, megmentett, szentlecke, tartalmára, csodálatos, elvetettek, szívünkben, találkozás, odaszóltak, dicsőségét, hallgasson, találkozik, jeruzsálem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6720
  • e Hét: 41706
  • e Hónap: 74860
  • e Év: 308607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.